"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2012. december 29., szombat

Bad Wörishofen szilveszterkor

Bad Wörishofen Sváb-Bajorföld Kneipp gyógyüdülőhelye. A több mint 14.000 lakosú település Münchentől kb. 80 km-re nyugatra található.
Pár évvel ezelőtt szilveszterkor néhány napot ott töltöttünk. Igazi téli időt fogtunk ki, csendes napos hólepte táj fogadott bennünket.






Kilátás a szobánkból a környékre, a mellettünk lévő erdőre.





A település egy bajor papról, Sebastian Kneipp-ről, a Kneipp-gyógyászatról, Kneipp-kúráról híres. Sokaknak bizonyára ismerősen cseng a Kneipp-taposó, több városban, országban is található.

Sebastian Kneipp
Rosenheimi Kneipp-taposó
Kneipp-taposó a Krimml-vízeséseknél
Természetesen a Kneipp-terápia több mint egy hidegvizes-taposó. A gyógymód lényege öt oszlopon nyugszik: hidroterápia, fitoterápia, mozgás, táplálkozás és a test-lélek-szellem egyensúlya. Mára már alaposan kidolgozott terápiák adnak lehetőséget kicsiknek-nagyoknak, egészségesnek-betegnek az egészség megőrzésére, visszaszerzésére.
A városban sétálva egyik hotel a másikba ér, kínálják a gyógyulás, a pihenés lehetőségeit.

E várost is több patak szeli át


Kneipp ház

Aki naponta nem tesz semmit az egészségéért, valamelyik napon sok időt kell fordítania a betegségére.“  Sebastian Kneipp

Egy parkban szabadtéri inhalálót találtunk. Az ágakból - ami többnyire kökény - sűrűn összeállított szerkezeten csorog le a sós gyógyvíz. Ennek az igazán egyszerű építménynek a közelében az elpárolgó ásványokban gazdag víz kellemes mikroklímát alakít ki, ami szinte megegyezik a sós tengeri levegővel. Jólesett megpihenni a körülötte lévő padokon.




A város másik parkjában vígan csivitelő társaságra leltünk...



 
 Meglátogattuk a helyi termál- és élményfürdőt is.




Szilveszter este a Hollywood jegyében zajlott, a vacsora, a dekoráció és az egész éjszakai műsor is.

Öt fogásos vacsora
Teríték
Boldog Új Évet!!!